XV. Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál 2010

Újraírt mitológiák

XV. Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál 2010

Megszokhattuk már az idei pécsi fesztiválon, hogy egy-egy nap előadásai – talán véletlenül, talán a műsorszerkesztői tudatosság eredményeként – rímelnek egymásra. Afféle tematikus összefüggések rajzolódnak ki az egymást követő bemutatókból. A negyedik nap előadásai a múlttal foglalkoztak, a különféle mitológiákra reflektáltak.

Sándor L. István | 10. 08. 29.

Akikre emlékezünk

XV Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál 2010

A XV. Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál harmadik napján csak egyetlen versenyelőadás szerepelt: egy fiatal francia társulat mutatta be szavak nélküli produkcióját. Emellett azonban több díszelőadást is megtekinthettünk: láthattunk egy amerikai bábos virtuózt, Eric Basst; egy hagyományos londoni utcaszínházi előadást és egy tradicionális török árnyjátékot.

Szűcs Mónika–Sándor L. István | 10. 08. 27.

Ennyi a világ

XV. Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál 2010

A XV. Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál második napjának versenyelőadásai variációkat mutattak klasszikus irodalmi művekre – többségében igen kétes eredménnyel.

Szűcs Mónika | 10. 08. 26.

Időtlen búcsúzóban

XV. Pécsi Nemzetközi Felnőttbábfesztivál 2010

Több mint négy évtizede rendezik meg Pécsett a Nemzetközi Felnőttbábfesztivált, egy izgalmas művészeti ág egyedüli nemzetközi seregszemléjét Magyarországon. Az idei fesztivál versenyprogramját Kékesi Kun Árpád válogatta, a nemzetközi zsűri hat külföldi és nyolc magyar előadás legjobbjait díjazhatja.

Szűcs Mónika | 10. 08. 25.