Fodor Tamás

Nem muszáj hősnek lenni

Beszélgetés Fodor Tamással

Fodor Tamás a magyar színházművészet egyik legtapasztaltabb, legizgalmasabb alakja. Bár sokan még mindig a 70-es évek legendás Stúdió „K"-jával kapcsolják össze nevét, azóta újabb legendákat teremtett. Egyrészt egyedi hangú, formavilágú gyerekelőadások sorozatával jelentkezett, amely a műfaj hazai történetének kétségtelenül legfontosabb alkotásai. Emellett felnőttszínházként is izgalmas műhelyként dolgozik a Stúdió „K". Az alábbi beszélgetés - bár alapvetően a gyerekelőadásokról szól - Fodor Tamás színházi szemléletének számos összetevőjét felvillantja. 

Sándor L. István | 09. 02. 15.

Mesehősök

Fodor Tamás gyerekelőadásai

A Stúdió „K" gyerekelőadásait - amelyek különleges minőséget képviselnek a műfaj hazai történetében - nagyon sok szempontból lehetne elemezni (mint ahogy terveink szerint később ezt meg is tesszük). Elsőként Mosonyi Aliz két Stúdió „K" számára készített gyerekszínházi adaptációjának dramaturgiai jellegzetességeit vizsgálja Mátyás Edina, elsősorban arra a kérdésre keresve a választ, hogy a jelenleg is a társulat repertoárján szereplő átiratok miképp viszonyulnak az alapanyagul választott meséhez.  

Mátyás Edina | 09. 02. 15.

Nem muszáj hősnek lenni

Beszélgetés Fodor Tamással

Az Ellenfény legújabb száma interjút közöl Fodor Tamással, aki a magyar színházművészet egyik legtapasztaltabb, legizgalmasabb alakja. Bár sokan még mindig a 70-es évek legendás Stúdió „K"-jával kapcsolják össze nevét, azóta újabb legendákat teremtett. Egyrészt egyedi hangú, formavilágú gyerekelőadások sorozatával jelentkezett, amely a műfaj hazai történetének kétségtelenül legfontosabb alkotásai. Emellett felnőttszínházként is izgalmas műhelyként dolgozik a Stúdió „K". Az alábbi beszélgetés - bár alapvetően a gyerekelőadásokról szól - Fodor Tamás színházi szemléletének számos összetevőjét felvillantja. 

Sándor L. István | 09. 02. 15.