Budapest Bábszínház

Születésnap

65 éves a Budapest Bábszínház

Ünnepi bemutatóra invitálta a Budapest Bábszínház az 1949. október 8-án született nagyszülőket. Hatvanöt évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon tartotta első bemutatóját a mai Budapest Bábszínház jogelődje, az Állami Bábszínház.

Szűcs Mónika | 14. 10. 8.

Mackószínház

Hajnali csillag peremén – Budapest Bábszínház

„Mackókról és gyerekekről – mackóknak és gyerekeknek” szól szándékai szerint a Hajnali csillag peremén, de persze ha otthon felejtődik a mackó, akkor sincs semmi veszve (kölcsön kaphatunk egyet a nagy kosárból), és a gyerekekkel érkező felnőtteknek is jut hely a játéktér közepére terített szőnyegen.

Szűcs Mónika | 11. 05. 16.

GozziHeltai: A szarvaskirály

Kerekasztal-beszélgetés a Budapest Bábszínház előadásáról

Perényi Balázs: Érdemes megkérdezni a válogatót, hogy miért került be a biennálé műsorába az előadás.

Sándor L. István | 11. 03. 1.

A fiatalok évada

Beszélgetés Meczner Jánossal

Az idén 60 éves Budapest Bábszínház nem a nosztalgia jegyében szervezte meg jubileumi évadát. Meczner János igazgató csupa fiatalt hívott meg rendezni: Csató Katát, Kuthy Ágnest, Schneider Jankót, Tengely Gábort, Veress Andrást. A színház születésnapján két bemutatót is tartottak: Schneider Jankó rendezte a Csizmás Kandúrt, Csató Kata a Hárun és a mesék tengere című előadást. 

Sándor L. István | 11. 03. 1.

Kevéssé szabályos klasszikusok

Beszélgetés Meczner Jánossal

 Meczner János (1944) rendező, színházigazgató. 1967-ben a budapesti bölcsészkaron, 1973-ban a Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerzett diplomát. Pályáját a győri színházban kezdte, ahol később vezető rendező, majd főrendező lett. 1980 és 1989 között a Népszínházban rendezett. 1989-től 1994-ig, a megszűnéséig vezette az Arany János Színházat. 1994-től a Budapest Bábszínház igazgatója. (Közben a Thália Színház művészeti vezetőjeként is dolgozik.) A Színház- és Filmművészeti Egyetemen zajló bábművészeti képzést is ő irányítja.

Sándor L. István | 11. 03. 1.